Kattedyr I

Etter å ha “jaktet” helt siden min første safari i 2003, lyktes det meg endelig å få se geparden, til og med på kloss hold.
Det er ingen overdrivelse å si at det bare var en meter mellom oss da den passerte like bak vår åpne bil, hvor jeg satt i baksetet.
Kruger, januar 2015.

Vist 71 ganger. Følges av 4 personer.

Kommentarer

Takk skal du ha, Bjørg Liv.

Flotte desse kattedyrd. Flott Bjørg.

Takk skal du ha, Bjørgulv.

Takk skal du ha, Greta.

For et nydelig dyr! Men hadde ikke villet ha nærkontakt med det uten å være helt trygg. :)

Takk for det, Anne. Jeg følte meg helt trygg, selv om han (hun?) lusket forbi den åpne bilen, omtrent rett under haka mi.

Du er heldig som har fått oppleve dette, Bjørg. Geparden har vært en av mine favoritter så lenge jeg kan huske. Fremdeles noen som kaller den geopard. Sånt irriterer meg litt ;) Folk bør vite bedre.

Tusen takk for alle bra og kommentarer.
Ja, jeg er/var kjempeheldig, og gjett om jeg setter pris på det?!
Jeg hadde aldri hørt “geopard” før en i gruppen sa det. Hun ble raskt korrigert. Det må ha noe med folks allmennkunnskap og -interesse å gjøre.
Jeg spurte begge rangerne våre om hva som var deres favorittdyr, og begge, uavhengig av hverandre, svarte gepard og nyala.

Tusen takk, Kåre, Knut, Ronny og Elisabeth.

Tusen takk, Ellen Helene og Magne.

Taker, Terje.

Takk skal du ha, Sjur.

For en opplevelse du har hatt her

Ja, vi var kjempeheldige. Jeg HAR sett gepard før, men den var inni en innhegning i en safaripark, og det teller ikke. Denne var imidlertid “ordentlig”. Veldig spennende å se. Håper jeg får oppleve det igjen.
Like etterpå fikk vi et like nært møte med en leopard, og litt etter det traff vi åtte løver. Det er tolv år siden noen i Manyeleti Game Reserve har sett alle de tre, store kattedyrene på en og samme tur.

En super tur med andre ord

Absolutt, Lilly. En av mine aller beste safarier.

 

Bildesamlingen (39227 bilder)

 

Nye bilder