M/S Trollfjord på nordgående

Hurtigruten M/S Trollfjord idet hun runder Rødbergodden 20.03.2008 ca kl 1315, altså litt forsinket. I forgrunnen ses løkta på “taket” av nedlagte Rødbergodden fort, hvor fotografen tjenestegjorde noen måneder i 1968. Man ser litt av Senja til venstre i bakgrunnen. Til høyre i bakgrunnen ses litt av Kvaløya. Mot horisonten bak skipet, ses Edøya. Mellom M/S Trollfjord og land, på skipets styrbord side, kan ses en grønn stake, som er forståelig ettersom fartøyet følger den indre skipsled nordover. Det er nysnø på bakken, men det går mot vår.

Kommentarer

Elsker blåfarger, men du skulle ha tiltet bildet 2-3 grader mot høyre…

Jeg ser ditt poeng. Når jeg valgte å ikke ta lengre til høyre, så er det fordi jeg da ville fått inn mer av noen tørre grener, hvilket jeg syntes ville forringe komposisjonen. Du ser litt av en gren over det røde taket. Terrenget og vegetasjonen på stedet spilte inn, på en dag hvor jeg ellers gledet meg over det fine været. Dette er et av de første bildene som jeg har lagt inn i albumet “Fra Rødbergshamn”. Ved denne anledning la jeg vekt på å vise oversikt over geografien. Følg med, så skal du nok få se et bilde tatt fra omtrent samme sted, og med mindre blått.

Ja, bildet var vel fotografiskt ikke så godt , men det forteller en historie !
Jeg var radaroperatør på Grøtavær Fort i 1965/66 og satt å fulgte med på Russiske marinefartøyer som var inne å “snuste” på kysten vår hele tiden.
En gang, vinteren 1966, måtte vi sende ut to motortorpedo-båter fra Harstad for å avvise disse “inntrengerne”.

Kjell-Arne

Takk Kjell-Arne. Jeg setter pris på tilbakemeldinger, ganske enkelt fordi jeg har mye å lære av mer erfarne fotografer. Det er også hyggelig at du registrerer min lille fortelling og selv bidrar med en. Jeg ser at du selv har en hyggelig plass ved sjøen.

Hyggelig å se lykta på fortet mitt igjen.Var stasjonert der i 9 mnd i 88

Jeg tjenestegjorde der i 96/97, og vi var de siste. Nå er det vel øde og forlatt og fjellanlegget er igjenmurt? Har sett bilder for noen år tilbake av spisesalen og noe av en kanon inni fjellet som var totalt ødelagt? Veit noen noe om dette og er det noen som har bilder?

Inngangene til fjellanlegget fra kaiområdet er gjenstøpt. Tidligere i år var det nyhetsoppslag lokalt om innbrudd i anlegget. Noen hadde tatt seg inn fra øversiden. Det er et byggefirma som eier eiendommen, og som sa at de skulle sikre bedre. Samme firma har kunngjort at de planlegger hyttefelt på fortsområdet, som vel er på ca 1.800 dekar.

Bildesamlingen (39227 bilder)

 

Fra Rødbergshamn (39 bilder)

 

Nye bilder