Tips: sett bildene dine på kartet!

Markør

Vær med på å fylle opp fotokartet!

Tre gode grunner til å plassere bildene dine på kartet:
- de dukker opp på fotokartet
- de hentes frem på lokalsonene
- hvert bilde får et kartutsnitt som viser hvor det er tatt

Det er selvfølgelig ekstra interessant å se hvor landskapsbilder er tatt, men plassering sier noe om ethvert bilde (om ikke annet hvor fotografens studio ligger ;).

Slik gjør du det:

1. Last opp et bilde til fotosonen

2. Gå inn på bildet

3. Se etter linken “Plasser bildet på kartet!”, litt ned i høyrespalten

4. Når du får opp kartet:
Her kan du velge om du vil navigere deg frem til stedet gjennom å bruke kartnavigasjonen øverst til venstre eller søkefunksjonen øverst til høyre. I navigasjonen kan du zoome inn og ut ved å klikke på pluss- eller minusknappen, og bevege deg i alle retninger med pilknappene. Du kan også klikke et sted i kartet, holde nede musknappen og “dra” kartet i en retning. I søket skriver du inn et stedsnavn, og hvis du får treff, zoomer kartet til riktig sted.

5. Når du har funnet riktig sted, klikk på “Ny markør” øverst i det hvite feltet til venstre. Det vil da dukke opp en markør med “snakkeboble” midt på kartet. Her kan du fylle ut tittel og beskrivelse for markøren, og trykke Ok når du er ferdig.

6. Trykk på den grønne knappen merket “Lagre” (oppe til venstre).

7. Ferdig! Nå dukker kartutsnittet opp på bildesiden (bilde), og bildet vises på fotokartet

Fortsatt god knipsing! :)

Ny markør — Klikk på “Ny markør” for å legge til markør

Kartnavigasjonen — Bruk skalaen og pluss-/minus-knappene til å zoome, og pilknappene til å bevege deg i kartet

Søkefeltet — Her kan du søke etter stedsnavn

Markørboble — Boblen som dukker opp når du lager ny markør

Kommentarer

Hadde dette virka så hadde det jo vært fint. Men det gjør det ikke. Min bilder er stort sett geo-tagget, men dukker de opp i Oslo sonen f.eks? Niks. Fin hadde det vært om de dukka opp som mine bilder under min bruker også, hint hint.

Så rart. Jeg sjekket to av bildene dine og de er satt på kart, men det virker ikke som om du har skrudd på roperten. Vi har gjort det slik fordi vi tror at man kan ha lyst til å publisere offentlig til internett uten å nødvendigvis tilby noe til lokalsonen man publiserer noe i dekningsområdet til.

Og bra hint. :) I det nye designet har vi laget en slags log på profilsiden av alle bidragene man har kommet med overalt på Origo. Kanskje det kan dekke noe av behovet?

Takk for tips om ropert. Hadde ikke lagt merke til den gett. En log er jo bedre enn ingenting, men det hadde vært best om bilder man laster opp automagisk ble en del av bildene på profilsiden. Da er det lettere å holde oversikt over hva man har lastet opp og ikke. Jeg har jo en del bilder (63297 i Ligthroom) og stort sett så linker jeg til en versjon på flickr når jeg trenger det et sted, men det går jo ikke her, så da er det greit å kunne se hvilke jeg har lastet opp.

Nye bilder